Oglądając zagraniczne blogi nie da się nie zauważyć mody na wyjątkowe aranżacje stołów ze słodkościami na weselu. Okazuje się, że mogą one stanowić dekorację same w sobie. Oczywiście zawsze starają się nawiązywać do stylistyki wesela.
Jak myślicie, czy ten trend przyjmie się w Polsce? Obecnie coraz częściej odchodzi się od wstawiania przekąsek oraz ciast w stoły i aranżuje się bufety. Ale czy klasyczny, hotelowy serwis ustąpi miejsca niezwykle urokliwym słodkim zakątkom, na których ważnym atrybutem jest oczywiście weselny tort, a każde ciasteczko jest dziełem sztuki?
Czy w przyszłym roku słodkie bufety będą wyglądać tak?
Czy tak? 🙂
3 Responses
Myślę, że to świetny pomysł. Sama w przyszłym roku na moim weselu planuję wykorzystać ten pomysł wg. projektu, który już mam gotowy 🙂 jednym z elementów będzie tort – będzie zbyt ładny, żeby wjechał na 3 min przed pokrojeniem!
Ten trend już jest w Polsce i powoli się przyjmuje. My w tym roku kilka razy robiliśmy tak zaaranżowane słodkie bufety 🙂
Mam nadzieję, że sie przyjmą. Ja sama jestem w nich zakochana. Nawet myślę o przygotowaniu czegoś takiego na chrzest naszego Jaśka. (Jakby się dało to powtórzyłabym wesele;) ) Co prawda u nas na weselu (4 lata temu) też był oddzielny stół na ciasto, ale do tych się nie umywał:)